Meistä

UF Hoppet, eteläisen Mustasaaren kylien Helsingbyn, Karkkimalan ja Tuovilan nuorisoseura perustettiin 10 Marraskuuta vuonna 1907 kansankoulunopettaja Petrus Brommelsin toimesta. Se kuului alkuaikoina 24-osaiseen Wasa Uf:iin, sillä vuosisadan vaihteessa oli kiellettyä perustaa uusia seuroja. Kuitenkin vuonna 1911 siteet Wasa Uf:iin katkaistiin ja seura itsenäistyi. Vuonna 1909 seura sai oman tontin, Kvarnbackenin maanviljelijä Adrian Enegreniltä, ja jo heti talvella alettiin keräämään tukkeja yhdistystalon rakentamista varten, joka sille ajalle epätyypillisesti suunniteltiin arkkitehtifirman toimesta. Jo toukokuussa 1910 pidettiin ensimmäinen kokous omissa tiloissa. 

 

Uf Hoppet kuului viidenteen nuorisorinkiin sen alkamisvuodesta 1909 lähtien aina vuoteen 2016 kunnes se hajosi, seura yhdistyi SÖU:hun loppusyksystä 1909.

 

Lisäksi mainittakoon vuosisadan alussa kiinnostuksen puutarhojen rakentamiseen olleen suuren, ja seura esitteli tämän uutuuden tekemällä istutuksia talojen ympärille. Mm. eräällä eteläisessä Helsingbyyssä asuvalla rouvalla oli alueen suurin mansikkamaa.

 

Kun sota tuli tosiasiaksi vuonna 1939, sotilasviranomaiset takavarikoivat nuorisotilat majoitusta varten ja jatkosodan aikana tilat sekä vieressä oleva vastarakennettu urheilukenttä toimi satojen sotavankien leirialueena. Tilat palautettiin vuonna 1944 "valitettavassa kunnossa".

 

1950-luvulta vuosituhannen vaihteeseen asti pidettiin bingo- ja tanssi-iltoja, joista tunnetuin oli Brodansen, joka pidettiin vuosina 1981-1991, ja muita julkisia tapahtumia, joiden jälkeen toiminta osittain hidastui. 

 

Viime aikoina olemme elvyttäneet osan toiminnasta. Meillä on tapahtumia lapsille ja nuorille, perheille sekä joitakin kulttuuri -iltoja aikuisille. 

 

Johtokunta 2021

Säädökset (ruotsinkieliset)

Toimintakertomus (ruotsinkielinen)

Toimintasuunnitelma (ruotsinkielinen)